EFFECTIEVE WEBCONTENT MET VIDEO EN TEKST

Je websitehomepage is vaak de eerste ervaring die je websitebezoekers hebben met jouw bedrijf. Daarom is het zo belangrijk om een goede eerste indruk te maken, voordat je bezoekers verder klikken. De keuze in welke webcontent je gebruikt en hoe je dit vormgeeft, biedt oneindig veel mogelijkheden om de gebruikerservaring van je website te boosten. Een goede combinatie van visueel en tekst is hierbij key. Maar welke webcontent is nou echt effectief?

Do’s voor visuele webcontent

Visuals mogen niet ontbreken. Naast dat ze interface van je website aanzienlijk verbeteren, zijn video’s, afbeeldingen en andere illustraties, ideale tools om o.a. de sessieduur te verlengen, de bounce rate te verlagen en voor meer leadgeneratie. Zo zorgt video content voor 78% meer traffic naar je website wanneer je het implementeert op je homepagina. Maar er zijn nog wat andere do’s voor om effectieve visuele content te creëren:

  • Van tekst naar visueel: vervang grote stukken tekstuele content door een uitlegvideo of infographic. Een infographic is perfect om procesmatige of cijfermatige informatie visueel, aantrekkelijk en duidelijk weer te geven.
  • Klikbare visuals: GIFs, HTML5-illustraties, video content en klikbare logo’s. Het verbaast je hoe vaak mensen klikken op visuals om te kijken of er nog wat achter zit. Maak ze dan ook clickable! Zo verlaag je direct de bounce rate en leid je je bezoekers gemakkelijk door meerdere pagina’s op je website.
  • Testimonials: ook vaak video reviews genoemd. Reviews en beoordelingen is webcontent dat vaak enorm wordt onderschat. Maar het is erg doeltreffend om potentiële klanten over de streep te trekken. Mensen geloven andere mensen eerder dan wanneer je als bedrijf iets zegt. In een video kun je er ook een gezicht bij plaatsen. Super effectief en visueel sterk voor je pagina’s!

Do’s voor tekstuele webcontent

Naast visuele webcontent, heeft een goedwerkende website altijd de nodige tekstuele informatie. Hoewel de meeste mensen visueel zijn ingesteld, draagt tekst ook aanzienlijk bij aan het visuele plaatje en het succes van je website:

  • Chunken: vermijd lange stukken tekst op belangrijke pagina’s, zoals je homepage of dienstenpagina’s, door te ‘chunken’. Oftewel, gebruik kleine stukjes bondige tekst. Leest makkelijker, bewaart het overzicht en komt ook vriendelijker over voor het oog. Scoor je visueel dus ook punten mee.
  • SEO: websiteteksten zijn enorm effectief voor SEO. Je kunt met veel kleine tweaks al een hele hoop betekenen voor de organische Google-ranking van je pagina. Maak belangrijke woorden bold, doe een uitgebreide zoekwoordanalyse en verwerk zoekwoorden in je tekst, zorg voor een passende metadescriptie en ga voor optimale leesbaarheid.
  • Eigen stem: ieder stemgeluid is anders, zo ook die van je website. Ga voor een originele en unieke tone of voice. Dit stimuleert herkenning, zorgt voor een leidraad in je externe communicatie, verbetert de leesbaarheid en maakt het lezen ook gewoon een stuk leuker. Zie het als een persoon die spreekt met eigen jargon en uitspraken. Belangrijk is hierbij wel dat je altijd begrijpelijk bent voor je websitebezoekers. En natuurlijk, dat al je contentschrijvers de tone of voice goed beheersen.

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking tussen Cooler Media en Alembo.