Video Strategie: De mogelijkheden

Video’s inzetten voor meer bereik, meer betrokkenheid vanuit je doelgroep of om belangrijke kwesties te verduidelijken, gebeurt het meest effectief met een solide video strategie. Op deze manier haal jij het maximale uit je video en ben je gericht bezig met het optimaliseren van je huidige communicatie. Daarvoor schieten onze experts je te hulp. Hieronder een kort overzicht van de mogelijkheden die Cooler Media biedt.

Strategische sessie

Het proces van het opstellen van een uniek video strategie plan begint met een strategische sessie. Hierbij krijg je de mogelijkheid om in een meeting van drie uur je wensen en doelen te bespreken met een video marketing expert. Je huidige situatie wordt bekeken en op basis hiervan worden er bepaald wat er nodig is om jouw video campagne succesvol te maken. Welke type video is nodig om jou doelgroep zo effectief mogelijk te bereiken en jouw verhaal op de best mogelijke manier te vertellen? Dit bepalen we voor iedere fase van het SEE-THINK-DO-CARE model, waarbij we ook gezamenlijk KPI’s (Key Performance Indicators) opstellen. Deze specifieke doelen, hoe ze worden behaald en wat hiervoor nodig is, worden uitgebreid opgenomen in het video strategie plan.

Productie

Gebruikmaken van een video strategie, maar je hebt nog geen video(s)? Geen nood! Wij bieden een ruim aanbod aan videostijlen die ieder naar eigen hand gezet kunnen worden. Zo creëren we altijd video’s die afgestemd zijn op de organisatie erachter en die de juiste sfeer overbrengen gebaseerd op jouw boodschap. Ieder video content-type kent een eigen productieproces.

Animatie


Van videogames tot films en bedrijfsvideo’s; animatie zie je overal. Kijkers zijn er dol op. Alleen al daarom is het een perfecte manier om je boodschap over te brengen. Met animatie geef je je publiek content dat lekker makkelijk te verwerken is. En laat het nou ook nog vermakelijk zijn. Humor en animatie gaan dan ook goed samen. Daarbij kun je je meest geweldige fantasieën met animatie realiseren. Het kent letterlijk geen grenzen. Dus een ingewikkelde dienst uitleggen, je kennis over een onderwerp delen of onderzoeksresultaten delen: animatie is je antwoord! We doorlopen altijd de volgende stappen:

 • Magic Meet
 • Visual design & Storyboard
 • Productie
 • Verspreiding

Film


Een bedrijfsfilm is perfect om je kijkers mee te nemen in de dagelijkse gang van zaken binnen je bedrijf. Geef ze een kijkje achter de schermen of licht een bepaalde functie uit waarin de dagelijkse werkzaamheden aan bod komen. Een bedrijfsfilm maken is ideaal als recruitment video of als visitekaartje voor je bedrijf. Bedrijfsfilms zijn ook geschikt als intern communicatiemiddel. Bereid je medewerkers voor op een verandering, nodig ze uit voor een event, train ze middels video of kondig een grootse gebeurtenis aan! De mogelijkheden zijn oneindig. Het productieproces bestaat altijd uit:

 • Magic Meet
 • Post-productie (draaidag)
 • Productie (montage)
 • Verspreiding

Infographics


Een infographic is een visuele weergave van informatie middels samenhangende objecten, zoals illustraties, afbeeldingen, tekst, cijfers, symbolen, logo’s enzovoorts. Zo krijgt het publiek een sterke visuele impressie van hetgeen wat je communiceert. Complexe en procesmatige informatie wordt daarom door veel bedrijven via een infographic verstrekt. Ook is er de mogelijkheid je infographic te laten animeren. Met een infographic animatie heb je een informatieve en duidelijke video, die perfect ingezet kan worden in de SEE en THINK-fase van het SEE-THINK-DO-CARE model. Het productieproces bestaat uit:

 • Inhoudelijke sessie
 • Design
 • Verspreiding

Interactieve infographics

Door een interactieve infographic te laten maken, kun je nóg meer informatie kwijt. Je deelt de uitleg op in kleinere delen, waardoor het makkelijk te begrijpen en overzichtelijk is. Bovendien kan jouw doelgroep dankzij de animaties op een speelse wijze jouw verhaal ontdekken. Dit is online entertainment pur sang. Hierbij hoeven ze niet alles te bekijken. Je geeft ze namelijk de mogelijkheid om enkel de informatie te checken die voor hen relevant is.
Het productieproces bestaat uit:

 • Inhoudelijke sessie
 • Design
 • Verspreiding