Video strategie: YouTube

 

YouTube! Vanzelfsprekend een onmisbaar platform binnen jouw video strategie. YouTube is hét platform waar je aan denkt wanneer je het hebt over video. Dat is niet onterecht want Youtube heeft maar liefst 1,8 miljard gebruikers en groeit nog iedere dag. Je kunt YouTube op verschillende manier inzetten binnen jouw video strategie. Daar vertellen we je graag meer over.

 

Video Reach Campaigns

Youtube introduceerde in september een nieuwe manier om video campagnes te beheren en video advertenties nog effectiever in te zetten binnen jouw video strategie. We hebben het over Video Reach Campaigns. Met deze nieuwe optie kun je meerder typen video advertenties toevoegen binnen één campagne. Voorheen moest je hier verschillende campagnes voor aanmaken. Je kunt dus bijvoorbeeld bumperadvertenties en skippable en non-skippable in-stream advertenties toevoegen binnen één en dezelfde campagne. Dit in combinatie met de technologie van Google zorgt ervoor dat je je bereik aanzienlijk kunt vergroten. Willen we dat niet allemaal?

Dus even resumé de Video Reach Campaign:

 • Maakt het je binnen je video strategie mogelijk om drie video’s binnen één campagne te plaatsen.
 • Heeft al aangetoond dat de kosten voor advertenties gemiddeld met 20% omlaag gaan.
 • Is beschikbaar voor iedereen die video advertenties binnen YouTube wil inzetten.
 • Wordt mogelijk uitgebreid naar Google Video Partners.

Youtube Premières

Om de lancering van jouw nieuwe video nog meer aandacht te geven heeft Youtube sinds vorig jaar de functionaliteit: YouTube Premieres. Een super leuke en effectieef middel binnen jouw video strategie. Het geeft je de mogelijkheid om samen met jouw volgers een je nieuwe video’s te bekijken tegelijkertijd met je kijkers te interacteren. Dit verhoogt de betrokkenheid op je YouTube kanaal en daarmee de betrokkenheid met jouw merk. Het interacteren gebeurt op 3 manieren:

 • Reacties:
  Kijkers plaatsen reacties onder jouw video.
 • Live Chat:
  Naast de video wordt een chatbox weergegeven. Video deze chatbox kunnen alle kijkers live met elkaar chatten.
 • Super Chat:
  Super chat is een exta functionaliteit die door de kijker gekocht kan worden binnen de live chat. Met super chat kun je ervoor zorgen dat jouw berichten meer opvallen door je berichten van een bepaalde kleur te voorzien of je bericht een tijd vast te pinnen bovenaan het chatscherm.

 

Wil je met YouTube aan de slag en kun je wel wat hulp gebruiken? Ons team van ervaren video strategen staat voor je klaar. Stuur een mailtje, geef ons een belletje of druk op de contact button hieronder.