Video strategie: Twitter

Twitter is al jaren een ijzersterk social media platform. Met 1,3 miljard twitter accounts en 335 maandelijkse actieve gebruikers is Twitter zonder twijfel een platform om rekening mee te houden binnen jouw video strategie. Hoewel Twitter misschien niet het eerste platform is waar je aan zult denken voor jouw video, is er binnen twitter een heleboel mogelijk voor het promoten van jouw video. We vertellen je meer!

Video advertenties

Video tweets trekken 10 keer meer kijkers dan gewone tweets. Daarbij claimt Twitter dat gepromote videotweets meer dan 50 procent aan CPE (costs per engagment) bespaart. Sluit jouw doelgroep aan op die van Twitter? Dan is adverteren op Twitter dus goede keuze dus voor je video strategie. We geven je wat tips voor video advertenties op Twitter.

 1. Korte tweet
  Hoe lang je video ook is, houd je tweets kort. Zorg dat de tweet uitnodigt tot het kijken van de video. De video doet de rest.
 2. Lief voor je smartphone
  Zorg ervoor dat jouw video ook op de smartphone gekeken kan worden. Houdt er naast het gebruik van het juiste videoformaat rekening mee dat smartphone gebruikers vaak hun geluid uit hebben staan. Voeg dus ondertitels toe!
 3. Vergeet het kei-harde verkopen
  Mensen kijken niet naar advertenties, ze kijken naar content die hen interesseert. Zorg dus dat jouw content ook daadwerkelijk interessant is voor je doelgroep. Zorg dat ze vergeten dat ze naar een advertentie kijken. Maak bijvoorbeeld gebruik van nieuwsfeiten, informatie, uitlegvideo’s, how-to-video’s en humor.
 4. Match je video met je doel
  In het bepalen van je video strategie kijken we naar de customer journey. Om dut te kunnen doen is het belangrijk dat je een duidelijk doel hebt vastgesteld voor jouw video. Op basis van jouw doel en jouw video bepaal wat voor soort video advertentie je op twitter wilt gebruiken. Wil je bijvoorbeeld meer naamsbekendheid? Dan is het verstandig om gebruik te maken van In-Stream video advertenties. Is het doel binnen jouw video strategie om je conversies te verhogen? Dan kun je gebruik maken van Video Website Card.

 

Geloof jij in Twitter als een sterk middel binnen jouw video strategie en wil je er meer over weten? Neem dan contact op met één van onze video strategen. Druk op de contact button hieronder!