Video strategie: Instagram

 

Het zou ons niets verbazen als Instagram Facebook binnen de kortste keren in populariteit overstijgt. Voor de meesten is Instagram een onmisbaar platform binnen de video strategie. Het platform heeft een enorm, groeiend bereik en je doelgroep is binnen Instagram gemakkelijk te targeten. Om deze reden maken steeds meer bedrijven gebruik van dit platform. Hieronder vertellen we je meer over de mogelijkheden met Instagram binnen jouw video strategie.

 

Koppelen met Facebook

Instagram en Facebook horen bij elkaar. Ze vallen onder dezelfde overkoepelende organisatie. Dat brengt voordelen met zich mee voor jouw video strategie. Doordat Facebook en Instagram gekoppeld zijn kun je je doelgroep gemakkelijk via meerdere kanalen bereiken. Een ander heel prettig bijkomend voordeel is dat je je Facebook en Instagram advertenties onder hetzelfde account kunt managen.

 

Targeting en engagement

Instagram biedt je naast de mogelijkheid om je berichten te promoten ook de mogelijkheid om je doelgroep te bereiken met behulp van hashtags en geotags. Dit is een zeer behulpzaam middel binnen jouw video strategie. Gebruik de hastags waar jouw doelgroep op zoekt en spreek direct het juiste publiek aan. Dit zorgt niet alleen voor een betere targeting maar ook voor een hogere engagement. Door de juiste personen te bereiken met jouw berichten zullen ze veel sneller betrokken raken met jouw content. Let op! Hashtag met mate. Bij teveel hastags verlies je de effectiviteit en je gunfactor.

Awareness

Instagram gaat iets anders te werk dan kanalen als Youtube en Facebook. Instagram bepaald namelijk het succes van jouw video op basis van de awareness. Dat houdt in dat het succes gemeten wordt aan de hand van het aantal personen dat jouw video voorbij heeft zien komen in hun tijdlijn. Bij Facebook en Youtube wordt dit bepaald op basis van het aantal views of likes. Dit kan binnen jouw video strategie een manier zijn om meer succes uit je video te halen.

 

Instagram stories

Misschien wel één van de meest onderscheidende en effectieve video strategie tools. Op 1 op de 5 stories wordt er door kijker gereageerd. Daarbij is een derde van de meest bekeken stories van bedrijven. Instagram stories geeft je de mogelijkheid om een kijkje achter de schermen te geven en een interactie met je doelgroep tot stand te brengen. Ook is het een uitermate geschikte manier om je kijkers een speciale aanbieding te doen of een vraag te stellen.

 

Denk je dat Instagram in jouw video strategie past en wil je er meer van weten? Wij helpen je graag een eindje op weg! Neem contact op met één van onze video experts voor vrijblijvend advies!