Waarom video strategie inzetten?

 

Waarom jij niet zonder een video strategie kunt

Een sterke video strategie is onmisbaar voor het behalen van succes met jouw online video. Zonder strategie loop je kansen mis en dat wil je ten alle tijden voorkomen, toch? Een goede video strategie zorgt niet alleen voor meer traffic, maar ook voor meer structuur en uiteindelijk meer klanten. Werk jij volgens duidelijke video strategie? Dan weet je dat je het optimale uit jouw video haalt. Hieronder vertellen we je meer.

 

Een video strategie zorgt voor een groter bereik

animatie video maken

Met een video strategie plan jij waar en wanneer je welke content plaatst. Deze keuzes maak je op basis van onderzoek en het bepalen van doelstellingen. Aan de hand van doelstellingen wordt er gekeken hoe jouw video ingezet wordt in de customer journey. We beantwoorden de vragen: waar in de customer journey bevindt jouw doelgroep zich? En welke kanalen passen bij jouw doelgroep en jouw video? Dit alles wordt gedaan om jouw doelgroep zo effectief mogelijk te bereiken. Door met jouw video strategie in te spelen op deze resultaten wordt je bereik vergroot.

 

Video strategie = structuur

Het woord ‘strategie’ zegt het al: er is over na gedacht. Jouw video strategie zorgt voor een duidelijke structuur. Door van te voren precies te plannen hoe jouw video of video’s gepresenteerd zal worden aan jouw doelgroep, hoeft er geen verwarring meer te bestaan. Binnen jouw video strategie houd je kalender bij waarop precies staat op welke datum je iets gaat posten en welke onderwerpen op welk moment aan bod komen. Dit wordt vaak al gedaan voor social media. Nu ook voor jouw video’s! Het leuke aan een video kalender is ook dat je al ver van te voren kunt plannen dat je wilt inspelen op belangrijke dagen in het jaar. Denk bijvoorbeeld aan kerst, maar ook aan dierendag of nationale mandarijnen dag, if you will.  Zo blijf je altijd relevant.

 

Meer klanten willen we allemaal

Laten we eerlijk zijn, meer klanten wil iedereen wel. Met een video strategie is dat doel vele malen makkelijker te behalen dan zonder. Doordat jij jouw doelgroep op het juiste moment binnen de customer journey aan spreekt, zullen zij een prettigere ervaring hebben met jouw merk. Daarbij bepaal je binnen jouw video strategie de KPI’s (Key Performance Indicators). Dit zorgt voor een zo effectief mogelijke interactie met jouw doelgroep.

 

Heb jij nog geen ervaring met het maken van een video strategie maar heb je wel een super gave video? Dan helpen we je graag op weg. Neem contact op met één van onze experts voor vrijblijvend advies!