Video strategie: Hoe het werkt.

Ben je in het bezit van een supermooie video? Dan is een video strategie onmisbaar. Een video strategie zorgt er voor dat jij uit jouw te gekke video haalt wat er in zit. Voor het creëren van zo’n ijzersterke strategie heb je wel wat verstand van zaken nodig. Daar helpen we je graag mee. We vertellen je de mogelijkheden van een video strategie door Cooler Media.

 

Video strategie plan

Wij ontwikkelen jouw video strategie door middel van een video strategie plan. Dit plan stellen we samen op basis van jouw behoefte en doelstellingen. Allereerst kijken we naar je huidige situatie. Hoe zet je video momenteel al in? Wat gaat er goed? Wat moet er beter? Vervolgens kijken we wat er nodig is aan productie en via welke kanalen we jouw doelgroep het beste kunnen bereiken. Je kunt er voor kiezen om de video marketing volledig uit handen te geven of om je door ons te laten begeleiden bij het creëren van jouw optimale video strategie. Ook hierin zijn weer verschillende mogelijkheden. Hieronder leggen we het proces van het bepalen van een video strategie kort uit.

 

Stap 1:  Bepaal je doelen

We beginnen met een strategiesessie. Deze sessie duurt ongeveer 3 uur. In de eerste twee uur wordt er gekeken naar de doelstellingen die je gemaakt hebt. Welk resultaat wil je behalen met jouw video? Ook kijken we uitgebreid naar jouw doelgroep en onderzoeken we via welke kanalen we jouw doelgroep het beste kunnen bereiken. Vervolgens bestuderen we de customer journey van jouw doelgroep. We bepalen waar in de customer journey jouw video’s het beste uit de verf komen. Als laatste bepalen we de KPI’s (Key performance Indicators) voor de lange en korte termijn. Na de strategie sessie kun je een jaar vooruit met het volledig uitgewerkte plan dat je na afloop van ons ontvangt.

 

Stap 2: Jouw campagne plannen

Je plan is klaar. Nu is het tijd om deze tot uitvoering te brengen. Aan de hand van de video strategie die we bepaald hebben gaan we jouw campagne uitvoerig plannen. We zorgen dat alles klaar staat en de beste kanalen voor jouw video’s geselecteerd zijn. Ook zorgen we voor een volledige optimalisatie van jouw YouTube kanaal.

 

Stap 3: Verspreiden die video’s!

Wanneer wij jouw video marketing uit handen nemen, kun jij je focussen op andere zaken terwijl wij zorgen dat jouw video’s op het juiste moment bij de juiste mensen terecht komen. We houden de resultaten ten alle tijden in de gaten en maken direct aanpassingen wanneer nodig.

 

Stap 4: Remarketing
Specifiek voor jouw (toekomstige) fans passen we remarketing toe. Dit zijn de mensen binnen jouw doelgroep die écht geïnteresseerd zijn. We bieden hen video’s met extra informatie. Dit is niet alleen supereffectief, maar ook nog eens goed voor je budget.

 

Stap 5: Optimaliseren en monitoring

Je kunt er voor kiezen om maandelijks een infographic te ontvangen met daarin updates over het behalen van de KPI’s. De statistieken achter jouw video’s worden bestudeerd en aangepast binnen het video strategie plan. Door constant te monitoren wordt jouw campagne volledig geoptimaliseerd. Zo zorgen we samen voor de meest optimale video strategie en een zo hoog mogelijk resultaat.