Video strategie: LinkedIn

 

Wil je weten welke platforms het beste passen binnen jouw video strategie? Dan is het belangrijk dat je jouw doelgroep door en door kent. Niet ieder platform is namelijk binnen elke strategie even effectief. Vandaag hebben we het over LinkedIn. Een zeer effectief platform wanneer je het inzet voor de juiste doelgroep.

 

Effectieve targeting met LinkedIn

Linkedin komt met een nieuwe targeting optie die uitstekend toe te passen is binnen jouw videos strategie. De nieuwe targeting techniek heet: objective-based advertising. Met deze manier van hypertargeten kun je jouw doelgroep nog beter bereiken. Hoe dat werkt? Als eerste stel je een hoofddoel vast binnen jouw video strategie. Dit noemen we de ‘top-level-objective’. Op basis van jouw doel biedt LinkedIn je advertentievormen die ervoor zorgen dat jouw doel op een zo effectief mogelijke manier bereikt wordt. Dit maakt het beheren van jouw video strategie een stuk eenvoudiger. Hieronder geven we je een kort overzicht van de advertentievormen – en opties die LinkedIn biedt.

 

 • Brand Awareness (naamsbekendheid):
  Gesponsorde content, tekstuele advertenties en dynamische advertenties.
 • Websitebezoeken:
  Gesponsorde content, tekstuele advertenties, dynamische advertenties en gesponsorde InMail.
 • Engagement (betrokkenheid):
  Gesponsorde content, tekstuele advertenties en dynamische advertenties.
 • Video views:
  Gesponsorde video content.
 • Lead Generatie:
  Gesponsorde content met lead genererende vorm, dynamische advertenties en gesponsorde InMail met lead genererende vorm.
 • Website Conversies:
  Gesponsorde content, tekstuele advertenties, dynamische advertenties en gesponsorde InMail.
 • Job Applicants (sollicitanten):
  Gesponsorde content en dynamische advertenties.

Wil je nu meer weten over de verschillende advertentievormen binnen Linkedin en het toepassen van objective base advertising binnen jouw video strategie? Neem dan contact op met één van onze marketingspecialisten.

 

Past LinkedIn bij jouw doelgroep?

Het idee bestaat dat LinkedIn alleen alleen geschikt is voor adverteren binnen de B2B markt. Echter is dat niet persé altijd het geval. Voor je begint met het implementeren van LinkedIn binnen jouw video strategie is het van belang dat je een gedegen doelgroepen onderzoek hebt gedaan en hebt uitgezocht of jouw doelgroep zich wel degelijk op dit platform begeeft. Hoewel LinkedIn een meer gespecifieerde gebruikersgroep heeft dan bijvoorbeeld Facebook, is Linkedin een stabieler platform. Het aantal gebruikers is al jaren stabiel, waar dat bij Facebook bijvoorbeeld gestaag afneemt.

 

Benieuwd naar de mogelijkheden voor LinkedIn binnen jouw videostrategie? Of hulp nodig bij het bepalen van de juiste platforms binnen jouw strategie? We helpen je graag op weg! Bel of mail met Sabine, onze marketingspecialist, voor een vrijblijvend advies.