Video strategie: Facebook

 

Binnen jouw video strategie bepaal je via welke kanalen je jouw video gaat inzetten. Achter ieder kanaal gaat een andere strategie schuil. Daarbij sluit het ene kanaal beter aan op jouw doelgroep dan het andere. Vandaag hebben we het over Facebook. Een uitstekend kanaal om video te verspreiden en een groot bereik te realiseren. Met meer dan 500 miljoen gebruikers is Facebook bijna voor iedere organisatie een geschikt platform binnen de video strategie. Hoe dat werkt voor jouw video? Dat lees je hier!

 

Interactief adverteren op Facebook

Facebook heeft de mogelijkheid om interactief te adverteren. Dit kan middels Video Poll advertenties en misschien nog wel gaver dan dat: augmented reality advertenties.  Hieronder lichten we de mogelijkheden voor Facebook adverteren binnen jouw video strategie verder toe.

 

Video Poll Advertenties

Net als in je Instagram Story’s kun je binnen je Facebook advertenties Polls toevoegen. Op deze manier laat je je doelgroep interacteren met je advertentie. Kies je voor een Video Poll advertentie binnen jouw video strategie? Dan kun je je doelgroep bijvoorbeeld een vraag stellen die betrekking heeft op jouw product of de branche waarin jij je begeeft. Deze poll advertenties vergoten je naamsbekendheid en zorgen ervoor dat er vaker op je advertenties geklikt wordt. Dat zorgt dan weer voor een hogere conversie. Hoezee!

 

Augmented Reality Advertenties

Een augmented realitiy advertentie plaatsen binnen jouw video strategie is misschien wel de beste manier om je publiek te betrekken bij jouw advertentie. Het is een opvallende en speelse manier om de betrokkenheid te vergroten. Niet zo gek want jouw publiek is daadwerkelijk bezig met jouw dienst of product. Facebook claimt zelfs dat de kans dat jouw doelgroep een aankoop doet vergroot wordt doordat je doelgroep al bekend is met het interacteren met jouw organisatie.

 

Live video

Een zeer effectieve videosoort om toe te voegen aan jouw video strategie is een live video. Met live video’s kun je je bereik zeer snel vergroten. Jouw volgers krijgen een melding wanneer je video begint. Vervolgens kunnen ze live interacteren met jouw video. Dit zien de vrienden van jouw kijkers dan ook weer. Zo gaat het vergroten van je bereik razendsnel. Wil je het echt goed doen? Blijf dan langer dan 15 minuten live!

 

Wil je Facebook als platform toevoegen aan jouw video strategie? Zorg dan dat je zeker weet dat Facebook bij jouw doelgroep past en je met je doelgroep interacteert op het juiste moment binnen de customer journey. Kun je wel wat hulp gebruiken? Dan staan we voor je klaar. Neem contact op met één van onze specialisten voor vrijblijvend advies.